WEii als sturingsinstrument
Het werkelijk energiegebruik moet per direct omlaag om de aarde niet te snel te laten opwarmen. Om dat te bereiken is het Paris Proof einddoel belangrijk, maar de 1,5 graad is alleen haalbaar als we ook tussendoelen stellen voor de korte termijn. Naast het einddoel, doet het pad er dus toe, maar hoe komen we daar? Het rapport 'WEii als sturingsinstrument om binnen de 1,5 graden budget te blijven' laat zien hoe je aan de CO2-emissiedoelen kan voldoen.
Nieuwbouw: verschillen tussen WEii, Paris Proof en BENG
Hoe bepaal je bij nieuwbouw of het gebouw voldoet aan Paris Proof-eisen? Bij bestaande bouw kan dat via het meten met de Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii). Bij nieuwbouw is dat nog een inschatting, want het gebruik is nog niet van de meter af te lezen. DGBC en TVVL ontwikkelden samen een meetmethode voor nieuwbouw. Je leest alles over Paris Proof bij nieuwbouw in het artikel Nieuwbouw: verschillen tussen WEii, Paris Proof en BENG.
Het WEii EnergieKompas voor de juiste route naar Parijs
In een uitgebreid artikel in TVVL Magazine lichten Bert Elkhuizen (INNAX/TVVL) en Martin Mooij (DGBC) het WEii EnergieKompas en het gebruik ervan toe.
WEii Protocol
De laatste versie van het WEii Protocol en aanvullende documenten vind je onder Protocol.
Richtlijn Certificeren
De Richtlijn Certificeren voor (aanstaande) WEii Licentiehouders vind je onder Certificering.