Paris Proof Congres
Op 28 november bezochten ruim 350 professionals het Paris Proof Congres georganiseerd door DGBC. Martin Mooij, programmamanager Paris Proof bij DGBC, modereerde daarbij de drukbezochte deelsessie ‘Portefeuilleaanpak WEii en EnergieKompas: de praktijk’. Samen met inhoudelijk expert Michiel van Bruggen verzorgde Mooij de inleiding van deze deelsessie.
Luuk Westerhof, Verduurzamer bij INNAX, vertelde hoe zij vanuit het EnergieKompas eenvoudig routekaarten maken, met als ambitie Paris Proof volgens de WEii. Deze datagedreven routekaarten zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor de informatieplicht van de portefeuilleaanpak. Foppe Rauwerda, adviseur vastgoed bij Rijkswaterstaat, liet deelnemers zien hoe de uitvoeringsstrategie voor hun omvangrijke portefeuille is opgezet met het EnergieKompas. Hij benadrukte dat het EnergieKompas bestuurders, assetmanagers en regeltechnici stimuleert om in actie te komen. En aan de hand van een drietal voorbeeldprojecten ging Pieter Metz, Lead Consultancy bij Vanbeek, in op de praktische toepassing van de WEii. Samen met Jasper Buijnsters, Manager Real Estate Expansion & Strategy bij Jumbo Supermarkten, illustreerde hij hoe Vanbeek en Jumbo samen tooling ontwikkelen aan de hand van monitoringsdata, het EnergieKompas en Energielabels.
Download de presentatie van de deelsessie
TVVL Techniekdag
Tijdens de TVVL Techniekdag op 3 december kwamen ruim 200 technische professionals bij elkaar om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de TVVL Expertgroepen en onderling te netwerken. Ook hier presenteerde Paris Proof programmamanager Martin Mooij van DGBC de WEii.
Tijdens de sessie lichtte Mooij toe hoe steeds meer termen en afkortingen de ronde doen, maar het kabinet vasthoudt aan Paris Proof. Het ligt dus voor de hand om gebouwen langs die meetlat te leggen, om de brede herkenning en erkenning te waarborgen. Wil je een gebouw dus Paris Proof maken, dan is de WEii daarvoor de maatstaf.